Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mόνο όσοι δεν τον υπονόμευσαν στην νέα κυβέρνηση

30 Σεπτεμβρίου 2009

Διάβασα σήμερα στο Έθνος και σε άλλες εφημερίδες για το πως και με ποιους θα κυβερνήσει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Γράφει σήμερα το Έθνος

Προσθέτουν ακόμη ότι «δεν θα πρέπει καν να περάσει η εικόνα αποκλεισμών με βάση την επιλογή που έκαναν τα στελέχη την 11η Νοεμβρίου». «Αυτό θα είναι καταστροφικό μήνυμα για την κοινωνία και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζουν.

Στην περίπτωση που πρυτανεύσει αυτή η λογική, στην κυβέρνηση θα μπουν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Κ. Σκανδαλίδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Χρ. Παπουτσής, ο Α. Λοβέρδος, ο Γ. Φλωρίδης, ο Μ. Ανδρουλάκης, η Μ. Αποστολάκη, η Μ. Δαμανάκη, ο Π. Ευθυμίου, ο Ντ. Ρόβλιας, ο Μ. Καρχιμάκης κ.ά.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου τα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας με πολύ βαριά ονόματα.

Ο Θ. Πάγκαλος ακούγεται για την προεδρία της Βουλής, το ίδιο και η Β. Παπανδρέου που ενδιαφέρεται και για το υπουργείο Αμυνας.»

Η άποψή μου είναι ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα πρέπει να κινηθεί με στελέχη που τα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, στελέχη που γνωρίζει ότι τον έχουν στηρίξει 100%. Δεν θα πρέπει να στηριχθεί σε στελέχη που στο παρελθόν τον υπονόμευσαν με τον έναν η τον άλλον τρόπο. Αυτό είναι το ένα το δεύτερο είναι ότι ο Παπανδρέου θα πρέπει να χρησιμοποιήσει στελέχη χωρίς παρελθόν και ειδικά κυβερνητικό, ο κόσμος και η κοινωνία έχει στην μνήμη της το παρελθόν δεν έχει ξεχάσει τίποτα. Δεν έχει ξεχάσει την αλαζωνία που  είχαν επιδείξει τα παλιότερα στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Αν ο Γιώργος θέλει να δείξει στον Έλληνα σήμερα ότι και θέλει και μπορεί θα πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να ξεκόψει από το παρελθόν. Υπάρχουν σήμερα στελέχη που μπορούν επάξια να στελεχώσουν την δημόσια διοίκηση αλλά και τις κυβερνητικές θέσεις στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ.

και αναφέρει στο τέλος το Έθνος

Τις αλλαγές τις κάνει κανείς όταν είναι ισχυρός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την προϋπόθεση της ισχυρής αυτοδυναμίας, αυτό σημαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να τα αλλάξει όλα.

Να προχωρήσει μπροστά με στελέχη της νεότερης γενιάς και της απολύτου εμπιστοσύνης του, κρατώντας μερικούς μόνο από τους προαναφερθέντες. Οσοι έχουν αυτή τη λογική μιλούν για το «μοντέλο Ραγκούση- Παπακωνσταντίνου» και θέλουν να δουν υπουργούς πρόσωπα όπως ο Η. Μόσιαλος, η Ε. Παναρίτη, ο Π. Γερουλάνος, ο Σπ. Κουβέλης και η Λ. Κατσέλη και το κράτος να στελεχώνεται από στελέχη που μπήκαν στην πολιτική για τον Γ. Παπανδρέου. Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό έχει τα φόντα να χειριστεί την κρίση, γεγονός που αν συμβεί θα σημάνει και το οριστικό τέλος για όσους έρχονται από το παρελθόν.

Ακριβώς αυτό που έλεγα πιο πάνω.

5 Σχόλια leave one →
  1. sasvlepoolous permalink
    1 Οκτωβρίου 2009 5:45 μμ

    Δηλαδή η άσκηση του δικαιωματος της διαφωνίας σε ένα κόμμα που θελει να λέγεται δημοκρατικό τι σημαίνει ?
    και στην τελική ο αρχηγός του συμμετοχικού και δημοκτρατικού μας κόμματος θέλει ανθρώπους που έχουν στηρίξει 100% τον ίδιο ή το κόμμα τους?
    Καημένε Αντρεα, θα τριζουν τα κοκκαλάκια σου με όλα αυτά!
    Κακες υπηρεσίες προσφέρετε στον ΓΑΠ ρε παιδιά με ολα αυτά που γραφετε και τον αδικειτε εμφανίζοντας τον ως μικρόψυχο αρχηγό γκρούπας που επιθυμεί να ειναι περιχαρακωμένος με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ (αραγε ποιούς από όλους) και οχι ως αρχηγό μεγάλης δημοκρατικής παραταξης και πρωθυπουργό ΟΛΩΝ των ελλαηνων και οχι μόνο των πασόκων.
    Κριμα ρε παιδιά παραμονή εκλογών!

  2. sasvlepoolous permalink
    1 Οκτωβρίου 2009 5:47 μμ

    και παντως ουτεο οι Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη και άλλοι πολλοί μπήκαν στην πολιτική για τον ΓΑΠ. Μην τρελλαθούμε και τελείως! εκτος αν εννοεις οτι ο ΓΑΠ θα κανει νεο δικό του κόμμα.

  3. Γιάννης Παπαϊωάννου permalink
    1 Οκτωβρίου 2009 7:30 μμ

    Eλπίζω όταν μεγαλώσεις να αφησεις τα κυάλια και κόψεις το μπανιστήρι που φαίνεται να έχει γίνει έμμονη.

    • seblepo permalink*
      2 Οκτωβρίου 2009 12:44 πμ

      Αχχ Παπαϊωάννου πόσο αλήθεια σε πονάει που την Κυριακή ο Βενιζέλος δεν θα είναι στο Ζάππειο.

      Σε βλέπω φίλε μου, σε παρακολουθώ από κοντά, έχεις γίνει ο περίγελος σε όλες τις παρέες στο ΠΑΣΟΚ και είναι κρίμα, ίσως θα πρέπει να σου πάρουν οι φίλοι σου κανένα γλειφιτζούρι δεν μπορώ να σε βλέπω να γλείφεις δεξιά και πάλι δεξιά γιατί την λέξη αριστερά δεν την γνωρίζεις και σαν μεγάλο παιδί που εσύ είσαι, καλό θα σου κάνει να κόψεις την πολύ μ@λ@..ια, κάνει κακό στο μυαλό.

  4. Γιάννης Παπαϊωάννου permalink
    2 Οκτωβρίου 2009 12:52 πμ

    Ναι! Οκ πολύ μιλήσαμε και δεν το αξίζεις

    Άντε λοιπόν σου εύχομαι καλύτερα.

Σχολιάστε