Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαναστάτες χωρίς αιτία

27 Ιουλίου 2009

Διαφωνούν με τον Σάπκα και το δείχνουν. Το τι λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν λέγεται. Διότι είναι και «καθαροί» οι ίδιοι.

Έχουν και το παιδί για όλες τις δουλειές μαζί τους.

Ρε Λυτροκάπη αν δεν ήσουνα ο κολαούζος της Κουρσούμη θα εκλεγόσουν;

Ακόμα και έτσι σ’ έριξε βρε καημένε. 900 σταυρούς σ’ έδωσε και αυτή κράτησε τους πολλούς!

Αλλά είσαι συγκλονιστικός και στην παρουσία σου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απορώ πως θα ζήσουμε χωρίς εσένα στο επόμενο. Και λέω χωρίς γιατί αν δεν το κατάλαβες, πάλι ο Σάπκας θα είναι υποψήφιος. Και εσύ κατά πως δήλωσες δεν θα είσαι.

Αλλά δεν λες και το γιατί: Μήπως θα πάρεις τη θέση του άλλου πράσινου Καλατράβα της Νομαρχίας, του Ηλιάδη και έτσι δεν θα μπορείς να είσαι υποψήφιος;

Βρε συ Χρηστάκι, τι αλισβερίσι είναι αυτό στη Νομαρχία; Τι κακό αυτό με τους «Πασόκους» που υπηρετούν τον Κατσαρό.

Η Πόπη τι κάνει τώρα; «Δεν είναι το όραμά της ο Σάπκας για την πόλη;»

Έτσι την ακούσαμε να λέει. Και ποιος είναι δηλαδή. Ο Μπαντέρα; Η τα παλικάρια που είχε μαζί της στην «πρωτοβουλία πολιτών»; Έχει γράψει πάντως. Στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου με εκείνη την επερώτηση για το κτίριο του ΙΚΑ!

Μαθαίνουμε ότι θέλει να είναι υποψήφια βουλευτής;

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι. Με την Πόπη στη Βουλή για την αλλαγή τη μεγάλη!

Ε ρε γλέντια!

Μαζί και ο στρατηγός. Έχει σαλτάρει εντελώς! «Είμαι η συνείδηση της παράταξης» λέει δεξιά και αριστερά.

Ακουσον – άκουσον.

Συνείδηση ο Γεωργάκης! Ο σοσιαλιστής που ήρθε από τη Δεξιά και που λέει πως θα γκρεμίσει τον Τζανακούλη.

Και καταθέτει μια φοβερή ερώτηση για το … αστεροσκοπείο! Τον έσκισε. Τον αφόπλισε. Τον τρέλανε και μαζί με τον Τζανακούλη και εμάς.

Στρατηγέ δεν πρόκειται να πάρεις χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ στον αιώνα τον άπαντα.

Όλο το κεφάλαιο του Μάρξ να διαβάσεις, όλα τα βιβλία του Ανδρέα να απομνημονεύσεις, πάλι ξένο σώμα θα είσαι στο ΠΑΣΟΚ.

Μαθαίνω ότι και εσύ την κοπανάς από την παράταξη για να είσαι υποψήφιος βουλευτής. Πάμε για φοβερό ψηφοδέλτιο δηλαδή στις εκλογές.

Αφού αυτοί διαφωνούν με τον Σάπκα μάλλον τυχερός θα πρέπει να νοιώθει ο Γιάννης.

Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι τους κρατάει ακόμη. Δώστους ένα μπουρλότο να τελειώνεις μία και καλή.

Σε ότι αφορά την κομματική «παιδική χαρά»: Ήταν ένα μικρό καράβι που πήγε αταξίδευτο!

Θα επανέλθουμε με πολλές αποκαλύψεις για τα παλικάρια αυτά που μας τα έχουνε ζαλίσει!

Κάντε υπομονή. Τα καλύτερα έρχονται!

21 Σχόλια leave one →
  1. 29 Ιουλίου 2009 12:37 μμ

    Η πόλις των Λαρισαίων νοσεί

    Καλοκαιρινές καταιγίδες έπληξαν την Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις». Η έντονη αμφισβήτηση του επικεφαλής αλλά και μιας σειράς στελεχών που φέρονται να τον πλαισιώνουν έγινε ανοιχτή σύγκρουση που ήδη έφτασε και συμπαρασύρει και το κόμμα που τον έχρισε υποψήφιο το 2006.
    Αν κάποιος δηλώνει αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις μάλλον ζει αλλού. Θυμάμαι συζητήσεις τον Μάιο του 2006 στις οποίες μια σειρά ανθρώπων είχαμε προβλέψει με ακρίβεια την πορεία του εγχειρήματος «Σάπκα». Kανείς δεν είχε μαντικές ικανότητες. Τα δεδομένα γνωρίζαμε. Βέβαια, ανθρώπινο, κρατούσαμε μια μικρή επιφύλαξη ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
    Δυστυχώς. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.
    Ας δούμε λίγο τα δεδομένα:
    Σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο Δήμο Λάρισας, ο χώρος που στήριξε το Γιάννη Σάπκα είχε κατέβει με δύο ψηφοδέλτια. Το γεγονός αυτό είχε συνοδευτεί από έντονες αντιπαραθέσεις, εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς και βαθιά ρήγματα στις σχέσεις ανθρώπων της αυτοδιοίκησης.
    Το «χρίσμα» στο Γιάννη Σάπκα δόθηκε ύστερα από μια διαδικασία η οποία ήταν τουλάχιστον αμφιλεγόμενη.
    Ο Σάπκας άργησε πολύ να αναλάβει πρωτοβουλίες χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους υποψηφίους.
    Η παράταξη Λαρισαίων Πόλις προσπάθησε να λειτουργήσει κινηματικά μη έχοντας τέτοια χαρακτηριστικά. Ένα γραφειοκρατικό δημιούργημα δεν μπορεί να επιβάλει κινηματικές διαδικασίες. Το κίνημα δημιουργείται από τα κάτω και επιβάλεται προς τα πάνω. Το ανάποδο είναι καρικατούρα.
    Η σωρηδόν ενσωμάτωση των βαρόνων στο νέο σχήμα χωρίς εγγυήσεις ήταν αφελής.
    Ο Σάπκας δεν εξασφάλιζε την μη κάθοδο τέταρτου ψηφοδέλτιου καθώς οι σχέσεις του με τον Συνασπισμό ήταν οι χειρότερες μετά το κάζο που τους έκανε στις βουλευτικές του 2004.
    Το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα δεν ήταν ένα και δεν μπορούσε να καθοδηγήσει όχι τους ψηφοφόρους αλλά ούτε καν τα μέλη του.
    Ο ίδιος ο Σάπκας έδειξε σημεία κόπωσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    …Συνεχίζεται….

  2. 29 Ιουλίου 2009 1:13 μμ

    Τα αποτελέσματα των εκλογών προσέθεσαν νέα δεδομένα.
    Οι βαρόνοι κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και κάποιοι ηττημένοι και εκτός νυμφώνος πανικοβλήθηκαν. Οι σπασμωδικές κινήσεις τους στην προσπάθεια να ελέγξουν την μετεκλογική κατάσταση έφερναν σύγχυση, εκνευρισμό και κόντρες.
    Ο ίδιος ο επικεφαλής κατηγόρησε τους πάντες και τα πάντα για την ήττα και δεν βρήκε μια θετική λέξη να πει για την επόμενη μέρα.
    Η δημοτική ομάδα δεν είχε καμιά συνοχή. Ο επικεφαλής φάνηκε πολλές φορές αναποφάσιστος και διστακτικός στο έργο του αφήνοντας χώρο για αυτονομήσεις και φυγόκεντρες τάσεις. Η δημιουργία πολλών κέντρων απόφασης ήταν αναπόφευκτη.
    Μια πλειάδα ανθρώπων αποτραβήχτηκε από την παράταξη καθώς ο πολιτισμός του παρασκηνίου και της μικροπολιτικής ήταν ξένος με την κουλτούρα τους.

    (έχει κι άλλο)

  3. 29 Ιουλίου 2009 1:45 μμ

    Μια παρένθεση για να δούμε τους πρωταγωνιστές του δράματος.

    ΠΑΣΟΚ Λάρισας

    Ένας σκουριασμένος γραφειοκρατικός μηχανισμός βολεμένων.

    Γεωργάκης

    Ο τύπος του γλοιώδους πολιτικάντη που κάνει τα πάντα για να εκλεγεί. Φελός και επιτυχημένος γλείφτης.

    Γκολφινοπούλου

    Η κυρά Κατίνα της πολιτικής της Λάρισας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως το «τίποτα» μπορεί να καβαλήσει καλάμι και να νομίζει ότι είναι κάτι. Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας της.

    Κουραμάς

    Ο παρασκηνιάκιας. Παίζει με όλους και καραδοκεί. Ελπίζει να κάψει τους υπόλοιπους και να μείνει μόνος.

    Κουρσούμη

    Υπέρμετρα φιλόδοξη με φουσκωμένο εγωισμό. Μετά το καζίκι της πρωτοβουλίας πολιτών θα έπρεπε να κρυφτεί σε βαθύ λαγούμι. Ελπίζει στην ασθενή μνήμη του Έλληνα

    Σάπκας

    Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Πολλοί αναρωτηθήκαμε αν έπρεπε να λυπόμαστε που έχασε τις εκλογές. Ανίκανος να διχειριστεί κρίσεις.

  4. 29 Ιουλίου 2009 2:35 μμ

    seblepo
    Την έλεγαν «κίνηση πολιτων» και όχι «πρωτοβουλία πολιτών» και ήταν ό,τι καλύτερο πέρασε από την πόλη εκείνη την εποχή. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα με εκείνα τα «παληκάρια».
    meblepeis
    Αλλος ένας σωτήρας της πόλης και του πασοκ?

  5. seblepo permalink*
    30 Ιουλίου 2009 12:41 πμ

    Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω κ. Μήτσιου αλλά η «κίνηση πολιτών» ήταν μια προσπάθεια να πιεστεί ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ να βάλει επικεφαλής την Κουρσούμη, λυπάμαι που παρασύρθηκες σε αυτό το παιχνιδάκι της εν λόγο κυρίας, δεν σου άξιζε μπορείς περισσότερα. Άλλωστε τα καταφέρνεις μια χαρά με την πρωτοβουλία που έχεις αναλάβει εσύ και κάποιοι άλλοι με τους «πολίτες εν δράση».

    «Παλικάρια» υπάρχουν παντού και στο ΠΑΣΟΚ και στον Συριζα – ΣΥΝ σημασία έχει η κοινή πορεία σε προβλήματα που είναι κοινά σε όλους τους πολίτες. Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν να δουν να μάθουν.

    Πάντως με αυτά που βλέπουν στις εφημερίδες ένα είναι σίγουρο, ότι αηδιάζουν από αυτά που γίνονται και στο -ειδικά στο τοπικό- ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον Συνασπισμό – Συριζα.

  6. 30 Ιουλίου 2009 9:26 πμ

    Εσύ γιατί κόπτεσαι για το ΠΑΣΟΚ κ. Μήτσιου; Δεν έφυγες; Με μαϊντανούς δεν ασχολούμαι.

  7. 30 Ιουλίου 2009 1:01 μμ

    Γνωρίσαμε τους πρωταγωνιστές, ζούμε την τραγωδία και ψάχνουμε την κάθαρση.
    Όσο εκεί στο ΠΑΣΟΚ το Δήμο τον θέλουνε για ξεπέτα, η Λάρισα δεν πέφτει. Κι αν πέσει, θα βαρεθεί και θα ψάξει καινούργιο ταίρι. Στο τέλος θα γίνει πουτάνα. Από τον ένα στον άλλο χωρίς να το χαίρεται αλλά αυτό το έχει από τώρα.
    Αγαπητέ seblepo νομίζω ότι έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Χρίσμα και αυτονομία δεν ταιριάζουν. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει ο χρισμένος είναι δεμένος. Χειροπόδαρα. Όσο και να κλωτσάει πάντα θα έχει να δώσει λόγο στο αφεντικό του. Διότι ελέω κόμματος είναι υποψήφιος ή δήμαρχος. Άμα το καταλάβετε αυτό τότε θα πάτε μπροστά.
    Έχετε παρεξηγήσει επίσης αγαπητέ seblepo και τη χρονική διάρκεια ισχύος του χρίσματος. Δεν είναι ισόβια χρισμένος κανένας. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποχρέωση να ελέγχει και να αξιολογεί τον χρισμένο. Διότι άμα του βγει σκάρτος πρέπει να τον αλλάξει. Το λάθος είναι ότι όλα τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ τα άφησε φλου και το έκανε επίτηδες. Δεν προέβλεψε διαδικασίες για να μπορούν να παίζουν με τα χρίσματα οι παράγοντες και ο πρόεδρος.

  8. 30 Ιουλίου 2009 1:57 μμ

    Έφριξα όταν άκουσα το Σάπκα να λέει το 2006 ότι 2 τετραετίες είναι αρκετές, καιρός να αλλάξουμε τον Τζανακούλη. Αυτό Γιάννη είναι έκπτωση. Στις εκπτώσεις δεν αγοράζουμε δήμαρχο.
    Σήμερα μπορώ να πω ότι ο Τζανακούλης δεν έχει αντίπαλο. Κανείς δεν τον θέλει αλλά θα ξαναείναι δήμαρχος εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα.
    Την επόμενη φορά θα σας πω πως μπορεί να γίνει αυτό.

  9. 30 Ιουλίου 2009 8:21 μμ

    Αισθάνομαι κάπως να πιάνω κουβέντα με κουκούλες. ΟΚ όμως, ας παίξουμε.
    Σε βλέπω:
    Αντιδράς σαν πικραμένος και δεν βλέπεις την ουσία. Εκείνη η παρέα έγραψε ιστορία. Μικρή ή μεγάλη ο χρόνος θα δείξει. Επεξεργάστηκε προτάσεις και θέσεις τολμηρές και πρωτοποριακές που σιγά – σιγά η πόλη θα τις ξανα – ανακαλύπτει. Τα περί πίεσης είναι ηθελημένα και συνειδητά αφελή.
    Με βλέπεις:
    Έμαθα να λέω αυτά που πιστεύω στα ίσα και επώνυμα. Μου πήρε βέβαια χρόνο αλλά τα κατάφερα. Εσύ;

  10. seblepo permalink*
    31 Ιουλίου 2009 12:39 πμ

    «Οταν θα είμαστε όλοι ένοχοι, τότε θα έχουμε γνήσια δημοκρατία»
    Αλμπέρ Καμί

    Οι κουκούλες ενίοτε είναι απαραίτητες… άλλωστε πιστεύω ότι είσαι ενάντια στην ποινικοποίηση της «κουκούλας».

    Το παιχνίδι ήταν από την αρχή χαμένο και δεν το καθόριζες εσύ αλλά κάποιοι άλλοι. Δεν αφήσανε κανένα περιθώριο ελιγμών και ειδικά το βράδυ στον Διόνυσο λίγο μετά την ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας του Σάπκα. Ήσουν μέσα και τα γνωρίζεις.

    Προτάσεις καλό είναι να γίνονται γιατί όταν κάτι το λες και το ξαναλές συνέχεια στο τέλος κάτι μένει η γίνετε.

  11. 31 Ιουλίου 2009 11:57 πμ

    Τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα;
    Το παιδί που το λένε τοπική αυτοδιοίκηση μεγάλωσε. Καιρός να φύγει από το σπίτι. Ξέρω ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να το δεχτούνε αλλά πρέπει να το απογαλακτίσουν. Ήρθε η ώρα να βρει το δρόμο μόνο του.
    Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση να κάνουν τις δικές τους παρέες όπου να προωθούν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το θεσμό εξειδικευμένες στον τόπο μας. Άμα βρουν τις παρέες ας διαλέξουν και αρχηγό και να παλέψουν να κερδίσουν το Δήμο. Χωρίς χρίσματα χωρίς νουθεσίες. Το ΠΑΣΟΚ χαράσσει πολιτική και δεν είναι η κακιά πεθερά των παρατάξεων.

  12. 31 Ιουλίου 2009 11:57 πμ

    Τελευταίο:
    Όσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζονται επειγόντως θερινά εντατικά μαθήματα με το παρακάτω περιεχόμενο:
    1. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για την τοπική αυτοδιοίκηση
    2. Τι είναι και πως λειτουργεί η Τ.Α.
    3. Βασικές αρχές Δημόσιων Οικονομικών
    4. Βασικές Αρχές Δημόσιας Διοίκησης
    5. Βασικές Αρχές Δημόσιων Έργων και Πολεοδομίας
    6. Ευρωπαϊκά Προγράμματα
    Ειδικά το 1. διότι είναι η αλφαβήτα

    ειμαι η mevlepeis και μόλις τελείωσα. Από σήμερα το απόγευμα με περιμένουν οι παραλίες.

  13. 31 Ιουλίου 2009 6:42 μμ

    Θα ήθελα σεντόνια κι εγω να απαντήσω στην (;) με βλέπεις αλλά δεν απαντώ σε κοινοτυπίες. Περίμενα (ειλικρινά) με αγωνία την πρόταση απεμπλοκής αλλά διάβασα «οδηγίες προς ναυτιλομένους».

    Καλά μπάνια στους και στις τυχερές. Εγω δυστυχώς θα κάνω μπάνια στον ιδρώτα μου.

    Seblepo το τι έγινε την μέρα εκείνη που ολοκληρώθηκε στο Διόνυσο είναι μεγάλη ιστορία.

  14. seblepo permalink*
    1 Αυγούστου 2009 11:05 μμ

    Πράγματι μεγάλη ιστορία.

    Δεν νομίζω ότι η «με βλέπεις» απαντάει με κοινοτυπίες και οι «οδηγίες πρός ναυτιλομένους» καλές είναι όταν απευθύνονται σε ανθρώπους κοινότυπους.

    Εδώ θα είμαστε να τα λέμε για ότι καλό, κακό συμβαίνει σε αυτή την Πόλη.

  15. 3 Αυγούστου 2009 12:40 πμ

    Καλές -και, περίεργα, ακριβείς- οι πληροφορίες που καταγράφονται αλλά δεν διάβασα καμία πολιτική αποτίμηση σχετικά μ’ αυτές.

  16. seblepo permalink*
    3 Αυγούστου 2009 7:05 μμ

    Οι ακριβείς πληροφορίες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο στην περίπτωση της Ν.Ε. Λάρισας. Οι διαρροές που γίνονται δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για την περίπτωσή τους. Άλλωστε το παρελθόν είναι καλός οδηγός.

    Οι συναλλαγές με τους τοπικούς δημοσιογράφους είναι άνευ προηγουμένου και αυτό είναι αμφίδρομο.

    Τι εξυπηρετήσεις πουλάνε εκατέρωθεν μένει να το δούμε με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.

  17. 6 Αυγούστου 2009 9:30 πμ

    Η σύγχυση ρόλων και εννοιών είναι προφανής και δεν χρειάζεται να αναλυθεί. Ο κύριος giorg_ για παράδειγμα επικαλείται την ψήφο του Λαρισαϊκού λαού υποστηρίζοντας την δύναμη των τεσσάρων απέναντι στα εξαπτέρυγα Σάπκα. Τα εξαπτέρυγα θα επικαλεστούν την ψήφο των μελών της παράταξης. Αυτή η αντιπαράθεση δεν έχει αρχή και τέλος. Με κάνει όμως να προσθέσω μια ακόμη ενότητα στα εντατικά μαθήματα:
    7. Διάκριση οργάνων σε μια ιεραρχική δομή.
    Θα μπω στον πειρασμό να δώσω κι ένα παράδειγμα: Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η κοινοβουλευτική ομάδα αλλά το Εθνικό Συμβούλιο. Το αποφασιστικό όργανο δεν είναι η γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά το Πολιτικό Συμβούλιο. Κατανοητό;

  18. 6 Αυγούστου 2009 11:43 μμ

    Μ αυτά και μ αυτά, κάνατε τον Τζανακούλη δήμαρχο και απ ότι φαίνεται θα ξαναγίνει…. Από την εποχή του Καφφέ διαλύθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση, γιατί δεν το αναφέρετε;;;;;

  19. seblepo permalink*
    7 Αυγούστου 2009 1:33 μμ

    @belarisa
    δεν έτσι απλά τα πράγματα όπως διαμορφώνονται, προέκυψε και η «Ταυτότητα Πόλης» με επικεφαλής τον Μπαρτζόκη πρόεδρο του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Λάρισας.
    Και από όσο γνωρίζω στη παράταξη του Τζανακούλη υπάρχουν και εκεί κάποια προβλήματα.

    Τώρα μην αναφερθούμε στην εποχή του Καφφέ γιατί και εκεί καρέκλες πέφταν σε κεφάλια, επειδή περάσαν δεν σημαίνει ότι τα ξεχάσαμε.

  20. 8 Αυγούστου 2009 1:51 πμ

    Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι δεν υπάρχει ενότητα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ….Όλα αυτά που γίνονται, έρχονται σαν βούτυρο στο ψωμί του Τζανακούλη, ο οποίος προφανώς και γίνεται δήμαρχος λόγω μη σύμπνοιας στο τοπικό ΠΑΣΟΚ….
    Όταν ο Καφφές έδιωχνε του Κομμουνιστές από το γραφείο του, λέγοντας τους πως δεν είναι ΠΑΣΟΚ, γύρισε ο καιρός και μετά από λίγα χρόνια ζητούσε την ψήφο τους….

    Γέμισε ξερόλες και υπερόπτες το τοπικό ΠΑΣΟΚ, όσο και αν δε το θέλετε…Χωνέψτε το…. Η αλαζονεία στοίχισε και θα στοιχίσει και στο μέλλον

    Υ.Γ. Ο Μπαρτζώκης που προανέφερες, απλά δεν υπάρχει….

  21. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ permalink
    21 Απριλίου 2010 10:40 πμ

    tautotitapolis.blogspot.com για ΜΠΑΡΤΖΩΚΗ

Σχολιάστε